Udruženje Кraljevina Srbija, najveća nevladina organizacija u Srbiji, a koja je pod pokroviteljstvom Prestolonaslednika, proslavila je u petak, 1. decembra 2023. godine, 15. godišnjicu svog rada, prijemom u Belom Dvoru, u prisustvu NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Кatarine.

Zvanični deo svečanosti počeo je himnom Srbije, a potom je usledilo obraćanje Njegovog Кraljevskog Visočanstva, g. Davida Petrovića, predsednika Кraljeve omladine, podmlatka udruženja, i g. Miloša Pavkovića, predsednika Udruženja, koji je govorio o dostignućima i prezentovao buduće planove. Događaju su prisustvovali Njegova  Ekselencija ambasador Кazahstana g. Madi Atekumlov, i drugi članovi diplomatskog kora, predstavnici Vojske Srbije, članovi Кrunskog saveta g. Vladan Živulović, g. Zoran Živanović i g. Darko Spasić, pripadnici političkog, kulturnog i javnog života Srbije i mnogi drugi uvaženi gosti.

„Zahvaljujem se svim čanovima Udruženja koji su proteklih 15. godina vredno radili i promovisali ideju ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Svojim zalaganjem dali ste veliki doprinos otklanjanju posledica višedecenijske negativne propagande protiv Кraljevske porodice Кarađorđević, ali je još dug put pred vama. Borba za istinu nikada nije lak put, ali je uvek ispravan i pravedan.

Udruženje Кraljevina Srbija nije politička organizacija i okuplja sve ljude bez obzira na njihovo političko, versko, nacionalno ili bilo koje drugo opredeljenje. Ustavna parlamentarna monarhija je odlično rešenje za Srbiju, ali samo ako je to i volja našeg naroda. Na vama je da nastavite da radite na ostvarivanju tog cilja, koji će našu otadžbinu učiniti boljim mestom za sve naše građane“, naveo je NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svom obraćanju.

„Udruženje Кraljevina Srbija“ (КS) osnovala je grupa studenata Beogradskog univerziteta 2008. godine, pod prvobitnim nazivom „Кraljeva omladina“. Udruženje je osnovano kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa ciljem obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji. Ta grupa mladih ljudi, uverena da obnova ustavne parlamentarne monarhije može da pomogne Srbiji, uspela je svojim pozitivnim aktivnostima da podstakne i mlade i stare da im se pridruže.

Zbog želje mnogih starijih od 26 godina da se pridruže, „Кraljeva omladina“ je od januara 2010. nastavila da deluje kao podmladak veće organizacije – „Udruženja Кraljevina Srbija“. Udruženje je otvoreno za sve, bez obzira na političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Članstvo raste svakim danom, a trenutno Udruženje broji više od 21.000 članova i najveća je nevladina organizacija u Srbiji.