Zbog velikog interesovanja javnosti, izložba „General Mihailović – prvi borac za slobodu u okupiranoj Evropi“ ponovo je danas otvorena u Belom Dvoru u Beogradu.

Izložbu, koju je postavio član Krunskog veća, g-din Dušan Babac, otvorio je 23. marta Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, koji je tom prilikom istakao: „Aprila 1941, zajedno sa nekoliko stotina oficira i vojnika, pukovnik Mihailović stvorio je prvi pokret otpora u Drugom svetskom ratu, ne samo u Jugoslaviji nego i u celoj Evropi. Kao što je bio prvi koji je pružio otpor nacističkoj okupaciji, general Mihailović bio je i prvi koji se suprotstavio brutalnoj posleratnoj komunističkoj diktaturi. Proces njegove sudske rehabilitacije započeo je 2006. godine i ja se iskreno nadam da će u što skorije vreme biti okončan“.

Fond Kraljevski Dvor želi da se zahvali Arhivu Jugoslavije, Arhivu SANU, ambasadi Republike Francuske u Srbiji, ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, članovima Krunskog saveta akademiku Matiji Bećkoviću i g-dinu Slobodanu Markoviću, g-dinu Miloslavu Samardžiću, g-dinu Branku Jevtiću, g-dinu Aleksandru Čoliću, i g-đi Aleksandri Rebić i g-dinu Branku Petroviću iz Sjedinjenih Američkih Država na nesebičnoj pomoći i doprinosu u pripremi izložbe.

Izložba je otvorena za posetioce svakog radnog dana u terminu od 15 časova, uz obaveznu prethodnu najavu na telefon 011 306 4012 ili putem elektronske pošte [email protected]. Takođe, zainteresovani građani mogu da pogledaju izložbu prilikom redovnih obilazaka Dvorskog kompleksa koje vikendom organizuje Turistička organizacija Beograda.