Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zvanično je danas otvorio konferenciju EnerTech Balkan 2015 koja se održava u hotelu Hajat u Beogradu.

U svom pozdravnom govoru, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je istakao: „Sa velikim zadovoljstvom otvaram treću godišnju konferenciju Enerteh Balkan i pozdravljam sve vas na ovoj odličnoj prilici za razmenu znanja, jačanje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih veza. Kako zelena energija dobija sve značajniju ulogu u našem svakodnevnom životu, veoma sam zadovoljan što su organizatori izabrali Beograd za mesto održavanja ovog panbalkanskog događaja, i što danas ovde vidim predstavnike najznačajnijih kompanija iz regiona koje se bave primenom projekata obnovljive energije, pogotovo energije vetra i hidro energije. Srbija ima ogroman potencijal da postane regionalno čvorište po pitanju energije vetra i hidro energije, i nadam se da će mnogobrojni novi projekti zaživeti tokom godina pred nama, stvarajući nova radna mesta i jačajući energetsku nezavisnost zemlje.”

Na konferenciji koja se održava 24. i 25. marta 2015. u hotelu Hajat u Beogradu okupilo se preko 100 rukovodilaca kompanija iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Albanije, Nemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i Holandije.

IMG_7045m IMG_7040m