Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina ugostili su danas u svom domu, Kraljevskom Dvoru u Beogradu, Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolita kitruskog, katerinskog i platamonskog gospodina Georgija, u okviru njegove posete Srbiji.

Njegovo Preosveštenstvo je starešina Mitropolije koja je snažno povezana sa Srbijom, mnogo ljudi iz naše zemlje posećuje ovo područje u Grčkoj u vreme godišnjih odmora, ali tamo i živi mnogo Srba. On je te veze predstavio Njihovim Kraljevskim Visočanstvima i izrazio želju da Prestolonaslednik i Princeza dođu u zvaničnu posetu.

U daljem razgovoru, Mitropolit je pokazao i da je veoma upoznat sa aktivnostima Kraljevske porodice, te mu je drago što je mogao da čuje još više o dobrotvornim i svim ostalim delatnostima Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, ali i o snažnim istorijskim vezama između Kraljevske porodice Srbije i Grčke.

Prestolonaslednik Aleksandar je Mitropolitu Georgiju pokazao i Dvorsku kapelu Svetog Andreja Prvozvanog, gde je Njegovo Visokopreosveštenstvo otpevao tropar posvećen Roždestvu Hristovom.

„Poseta Njegovog Preosveštenstva donela nam je veliku radost i uvek nam je izuzetno drago da pozdravimo ugledne goste iz inostranstva i da im predstavimo našu lepu zemlju i narod. Naravno, pošto Mitropolit dolazi iz naše bratske zemlje, Grčke, nije bilo toliko toga što već nije znao, moja supruga i ja smo bili veoma impresionirani njegovim znanjem o Srbiji i uživali smo u prijatnom razgovoru.

Važno je da naše veze sa narodom Grčke budu čvrste i da se održavaju i neguju na svim nivoima, jer je to najbolji primer pravog i iskrenog prijateljstva među narodima. Takođe sam veoma srećan što će kasnije danas Mitropolit Georgije imati i susret sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.