Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina obeležili su danas svoju Krsnu slavu – Svetog Andreja Prvozvanog, u Londonu, u crkvi Svetog Save. Crkvenu službu i sečenje slavskog kolača obavili su Оtac Goran Spaić i Otac Dragan Lazić, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Londonu.

„Slava je jedan od najvažnijih srpskih običaja i jedan od najvažnijih dana u godini za svaku srpsku pravoslavnu porodicu. Iako zbog obaveza u inostranstvu nismo bili kod kuće i nismo mogli, kao prethodnih godina, da zajedno sa Njegovom Svetošću Patrijarhom presečemo slavski kolač u Plavom salonu Kraljevskog Dvora i da budemo u Dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog, moja supruga, Princeza Katarina i ja smo danas, poštujući našu tradiciju, proslavili Krsnu slavu u Londonu.

Proslava Krsne slave je prilika za okupljanje porodice i prijatelja. Molimo se Svetom Andreju Prvozvanom, prvom apostolu Spasitelja našeg Isusa Hrista, da nam da snage da prebrodimo ova teška vremena, da zamoli Gospoda za blagoslov za sve ljude sveta i da nam da snage da nastavimo dalje tradiciju naših predaka i prenesemo je budućim generacijama. Molimo se za boljitak i napredak naše otadžbine, našeg naroda i naših porodica. Veoma sam zahvalan našim dragim sveštenicima, Ocu Goranu i Ocu Draganu što su danas sa nama”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.