Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar bio je domaćin tradicionalnog ručka u Belom dvoru u čast redovnog godišnjeg zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve.

Ručku su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije sa mitropolitima i episkopima Srpske Pravoslavne Crkve, dr Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vlade Srbije, kao i članovi savetodavnih tela Krune.

„Okupili smo se u Belom Dvoru povodom zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora. Godinama negujemo ovaj tradicionalni događaj, jer je primer sloge i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Hvala vam na podršci koju pružate našem narodu i mojoj porodici.

U ovoj godini iskušenja, izgubili smo velike duhovne pastire, koji su svojim životima i delima, sledeći Hrista, ostavili veliki trag. Veruje, da će Crkva, na čelu sa Patrijarhom Porfirijem, nastaviti u jedinstvu  i slozi da void srpski narod. Kao što je Gospod rekao svojim apostolima: vi ste so zemlji! Neka Gospod blagoslovi vaš trud i rad i usliši vaše molitve“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije zahvalio se Nj.K.V. Prestolonasledniku Aleksandru na gostoprimstvu i poželeo sreću Kraljevskoj porodici.