Manifestacija „24 sata elegancije” svečano je otvorena večeras u Belom Dvoru pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, uz prisustvo NJ.K.V. Princa Petra i g-đe Alison Endrjuz. Beograd je po PETI jubilarni put domaćin manifestacije „24 sata elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence”. Trodnevni spektakl, posvećen AUTOMOBILSKOJ KULTURI, rafiniranosti i kvalitetu, koji će biti održan od 11. do 13. septembra. Specijalni gost večeri bio je Nj.K.V. Princ Emanuel Filiberto di Savoja, unuk NJ.V. Kralja Umberta II od Italije.

Goste su pozdravili NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, g-din Aleks Robertson, ambasador internacionalnog brenda CHIVAS, g-din Vinsent Stedman predstavnik brenda časovnika ZENIT koji ove godine proslavaljaju 150 godina El Primero mehanizma, kao i organizator manifestacije g-din Aleksandar Đorđević.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je u svom obraćanju istakao: „24 sata elegancije već postaje tradicionalan događaj koji se održava na Dvorskom kompleksu u Beogradu i izuzetno sam ponosan na tu činjenicu. Ovo nije samo promocija čuvenih svetskih brendova koji su večeras prisutni ovde, već i promocija Beograda i Srbije. Nadam se da će ovaj događaj doneti i nove poslove za naše i svetske kompanije. Želim svim našim dragim gostima koji su došli u Beograd da ponesu lepe utiske sa ove smotre elegancije i biznisa i da nam se ponovo vrate i nastave saradnju sa našim poslovnim ljudima i u narednom periodu.”

Ovaj ekskluzivni događaj realizuje se pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, a u saradnji sa Grand Casinom Beograd, sinergiji sa Srpskim savezom za istorijska vozila, članom FIVA-e, uz veliku podršku Muzeja automobila, i u saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda (TOB).

„24 sata elegancije” posvećen prestižnim brendovima koji su sinonim vrhunskog kvaliteta izrade i majstorstva detalja, prisutnima je priuštio nezaboravno iskustvo i mogućnost da podele svoju strast prema klasičnim automobilima, eleganciji, stilu i prefinjenosti.

Svečano je otvorena jedinstvena izložba  vrhunskih rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije LIVERANO & LIVERANO, i ekskluzivne obuće za gospodu STEFANO BEMER iz Firence, a uz podršku G.H. MUMM šampanjca.

Uz prisustvo CHIVAS internacionalnog brend ambasadora, g-dina Aleksa Robertsona, održana je ekskluzivna VIP degustacija CHIVAS viskija, a gosti su imali priliku da vide i selekciju najprestižnijih modela automobila JAGUAR povodom 80 godina od osnivanja ove vrhunske marke automobila.

Specijalni gost večeri bio je Nj.K.V. Princ Emanuel Filiberto di Savoja, unuk NJ.V. Kralja Umberta II od Italije, koji je predstavio svoj najnoviji projekat, liniju kašmirskih majica, kao vrhunac diskretnog šika.

Jubilarna peta edicija je bila posvećena izuzetnom dostignuću časovnika ZENIT koji ove godine proslavaljaju 150 godina El Primero mehanizma koji je promenio industriju satova. Tokom večeri, na CHIVAS koktelu, posetioci su videli i neodoljive oblike i boje vrhunskog, skupocenog  nakita PASKVALE BRUNI, uz otmenost vrhunskih modela večernjih haljina i venčanica libanskog dizajnera Abeda Mahfuza, dok je poseban gost večeri bio specijalista u izradi luksuznih damskih cipela, DUCCIO VENTURI, a poslastica za sve hedoniste je bila prezentacija Milanske berbernice-laboratorije „Antica Barbieria Colla“ koja ima preko sto godina dugu istoriju ceremonijalne nege prave gospode.

U večernjim satima na Kraljevskom Dvoru priređena je i dobrotvorna aukcija koju je pratila prezentacija izuzetnog dizajnera nakita PASKVALE BRUNI. Prikupljena sredstva biće donirana „Fondaciji NJKV Princeza Katarina“.

U svečanoj bioskopskoj sali Kraljevskog Dvora,  prikazan je dokumentarni film „I colori di Antonio“, filmska priča o Antoniju Liveranu, čuvenom majstoru krojačkog zanata iz Firence, autora Đanluke Migljiarotija, reditelja svetske reputacije, koji je takođe gost „24 sata еlegancije”, a tokom večeri, poseban akcenat stavljen je i na proslavu 300. godišnjice konjak kuće Martel, najstarije od velikih konjak kuća u svetu, kojim povodom je kao specijalni gost sa nama bio g-din Kristof Pienkovski, internacionalni brend ambasador, koji je otkriо neke od tajni ovog vrhunskog brenda.

IMG_0064w IMG_0108w IMG_0144w
IMG_0169w IMG_0187w IMG_9806w