Dr Bumbaširević je rođen 1954. godine. Doktorirao je na medicinskim naukama na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1994. godine. Profesor je ortopedske hirurgije i traumatologije. U periodu od 1990. do 2001. bio je šef Katedre za mikrohirurgiju, a od 2001. do 2014. bio je direktor Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu. Danas je šef Katedre za rekonstruktivnu hirurgiju i mikrohirurgiju.

Dr Marko Bumbaširević je jedan od osnivača mikrohirurgije u Srbiji. Kroz stalan razvoj i unapređenje ove discipline, uvođenjem najnovijih tehnika i originalnih procedura u svakodnevnoj kliničkoj praksi u različitim oblastima hirurgije, postao je istaknut pionir i promoter ovog specijalnog polja hirurgije u Srbiji.

Objavio je 182 rada in extenso, od kojih 71 u vodećim međunarodnim časopisima (Current Contents, SCI), 83 rada su uključena u bazu podataka Medline, a 28 radova je objavljeno u drugim međunarodnim i lokalnim časopisima. Objavio je i 2 međunarodna udžbenika i 14 nacionalnih monografija i udžbenika.

Podelite ovaj članak: